ΟΜΙΛΙΕΣ

Ο Kuniklo είναι το μυαλό, η ηγετική φιγούρα πίσω από έναν οργανισμό που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει και ο οποίος δουλεύει πυρετωδώς προκειμένου να αλλάξει το μέλλον της ανθρωπότητας μέσω του παιχνιδιού.
Ο σχεδιαστής και δημιουργός παιχνιδιών William Drew (Venice as a Dolphin), θα μας τον παρουσιάσει και θα μας πει αν μπορούμε, να αλλάξουμε προς το καλύτερο τον κόσμο μέσω του παιχνιδιού. 
Μαζί μας ο Bernie De Koven, συγγραφέας του Well-played game και "πατέρας" του New Games Movement, θα απαντήσει στις ερωτήσεις μας και στις ερωτήσεις σας για την έννοια της play community (κοινότητας παιχνιδιού) και πώς αυτή μπορεί να επηρεάσει τον σχεδιασμό παιχνιδιών αλλά και τη ζωή μας!

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας μέχρι και τις 8 Σεπτεμβρίου! 
To POLYPOLIS είναι ένα κοινωνικό παιγνίδι που αντιστρέφει τη λογική της “monopoly” στην οποία “ο νικητής τα παίρνει όλα”, για να την προσαρμόσει στα σύνθετα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες πόλεις και να πειραματιστεί με τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι κάτοικοι των πόλεων μπορούν ‘από κοινού’ να κατέχουν και να ενεργοποιούν τους αστικούς πόρους.  
Το παιχνίδι και η παιγνιώδης έκφραση, έχουν κερδίσει τη θέση τους στην σύγχρονη κουλτούρα, στην κοινωνία και στο δημόσιο χώρο.
Υπό το φως της έννοιας της παιγνιώδους κουλτούρας, η Zuraida Buter, ιδρύτρια του Playful Arts Φεστιβάλ και συνιδρύτρια του Global Game Jam θα αναδείξει τους τρόπους με τους οποίους οι διάφορες κολλεκτίβες, διάφοροι οργανισμοί αλλά και φεστιβάλ ανά τον κόσμο, διαχειρίζονται παιγνιώδεις εμπειρίες! 
Ένα στρατιωτικό πραξικόπημα τον Φεβρουάριο του 2012, προκάλεσε πρωτοφανή πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα στους δρόμους του Μαλέ, πρωτεύουσα των Μαλδίβων. Η Amani Naseem έφερε σε επαφή τα μέλη της κοινότητας του Μαλέ στις Μαλδίβες, με μία ομάδα από σχεδιαστές παιχνιδιών και διεθνείς καλλιτέχνες. Η Αmani θα μας μεταφέρει την εμπειρία της για το πώς αυτή η συνεργατική και πολυσυλλεκτική ανταλλαγή διαπέρασε την τέχνη, το παιχνίδι, την συμμετοχική καινοτομία και την συλλογική σκέψη.  
Τι είναι η super reality (υπερ-πραγματικότητα) και πώς αισθανόμαστε όταν βρισκόμαστε μέσα της;
Παρακολουθήστε τη διάλεξη αυτή του σχεδιαστή παιχνιδιών και εμπειριών Jakob la Cour και δοκιμάστε μερικές απο τις ιδιότητες της super reality αλλά και των δυνατοτήτων του εγκεφάλου σας! 

Σελίδες

SPONSORS & PARTNERS